MedgidiaCity.ro

Posted: 8 Ianuarie 2013 in Uncategorized

În luna octombrie 2012, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord a obținut o finanțare de 5265 lei ca urmare a participării la Concursul  “Idei de 4000+ lei” organizat de Fundația IREX prin Programul Biblionet şi având ca scop implementarea proiectul  ”MedgidiaCity.ro”.

„Idei de 4000+lei” este un program de finanțare pentru proiecte ale bibliotecilor locale care răspund nevoilor comunității. Prin acest program sunt sprijinite bibliotecile locale care doresc să pună în practică idei de proiecte care vin în întâmpinarea nevoilor cetățenilor.

Scopul programului „Idei de 4000+lei” este să sprijine dezvoltarea durabilă a sistemului de biblioteci publice. Finanțările oferite de programul Biblionet vor contribui la dezvoltarea capacității de scriere și implementare de proiecte și vor încuraja diversificarea și îmbunătățirea serviciilor pentru cetățeni.

Proiectul  ”MedgidiaCity.ro” se va derula în cadrul Bibliotecii Municipale Medgidia Filiala Nord  în perioada ianuarie – aprilie 2013.

Finalitatea practică a cursului  va consta în crearea, de către participanți, a unui site intitulat www.medgidiacity.ro .

Absolvenții cursului vor construi site-ul și vor aduna materialele necesare populării site-ului, vor realiza fotografii și filme ale diverselor obiective şi evenimente socio-culturale  reprezentative din comunitate.

Etapele implementării proiectului sunt următoarele:

1.  7 – 20 ianuarie 2013 – Campania de promovare a proiectului  – on line și off line

2. 7 -11 ianuarie 2013 – Realizarea suportului de curs – formator Gabi Lipan (student al Universității Internaționale Aberdeen, profil Drept și Psihologie și voluntar al bibliotecii noastre)

3.  26 ianuarie – 6 februarie 2013 – Desfășurare curs HTML și CSS – formator Gabi Lipan. Cursul se va desfăşura în bibliotecă și va fi susţinut prin intemediul platformei Skype.

4.  6 februarie – 20 aprilie 2013 – Construirea  site-ului  www.medgidiacity.ro și colectare materiale pentru postare pe site.

ECHIPA DE PROIECT:

Coordonator: ALINA OCHEANĂ – iniţiator proiect – bibliotecar;  GABI LIPAN – formator

Parteneri :

Doamna ANIŞOARA CIORNEI – director adjunct  al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”  – profesor de istorie

Domnul AURELIAN FRECEA – profesor de limba şi literatura română la Şcoala „I.L. Caragiale”

afis proiect

Așteptăm atât voluntarii cât și eventualii sponsori să ni se alăture pe perioada derulării proiectului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s