Descoperit din timp, cancerul de sân poate fi învins!

Posted: 2 Februarie 2012 in Uncategorized

Miercuri, 25 ianuarie 2012, a avut loc la Biblioteca Municipală Medgidia prima sesiune de informare având ca temă cancerul de sân și problemele pe care acesta le creează în comunitatea noastră. Publicul a fost format în majoritate din fete și femei (au fost și câțiva bărbați) cu vârste cuprinse între 14 și 75 de ani, cu diverse probleme și nevoi sociale. Partenerii bibliotecii la eveniment au fost: dna ing Maria Frangeti – președinte Liga Femeilor Constanța, dl Adi Lupașcu – presedinte Asociația Parteneri în Progres, dna doctor Nisa Ibadula – medic primar medicina de familie, firmele Avon Cosmetics și Forever. Din public au făcut parte cadre medicale din Spitalul Municipal Medgidia și cabinetele medicale din oraș, profesori de la Școlile C-tin Brâncuși, Lucian Grigorescu și Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu alături de elevii acestora, utilizatorii bibliotecii care au răspuns invitației noastre de a participa la eveniment.

Proiectul “Împreună pentru sănătatea sânului”este unul dintre cele 10 proiecte finanțate de către Fundația „Susan G. Komen for the Cure” în România în cadrul „Inițiativei globale pentru conștientizarea asupra cancerului de sân”.

Împreună pentru sănătatea sânului”este coordonat de Liga Femeilor Constanța și se derulează în județele Constanța, Cluj, Mureș, Brașov și municipiul București. Proiectul are ca scop prin activitățile sale să crească numărul femeilor care depistează cancerul de sân în stadii precoce.

Așa cum le-am spus și celor prezenți în sală la sesiunea de informare, am încercat să oferim informații pentru a preveni sau minimiza problemele pe care cancerul de sân le creează în comunitatea noastră. În cadrul sesiunii de informare s-a discutat despre ce este cancerul de sân, s-au prezentat statistici comparative: SUA, statele mai dezvoltate din lume și România, s-a pus accentul pe autocunoașterea sânului, pe factorii de risc, s-a vorbit despre faptul ca trebuie sa alegem un stil de viață cât mai sănătos, diagnostic, tratament, teste clinice, sprijin, dar cel mai important mesaj a fost acela că TREBUIE EFECTUAT EXAMENUL.

S-au prezentat materiale în PowerPoint, s-au proiectat filme, s-au oferit pliante, broșuri, calendare, baloane tuturor celor prezenți în sală.

Dna doctor Nisa Ibadula a prezentat factorii de risc și a invitat încă odată femeile să meargă să-și facă examenul la medicul de familie.

Liga Femeilor Constanța și Asociația Parteneri în Progres au oferit materiale informative care au fost foarte bine primite de public și am putea spune că au oferit chiar și consiliere câtorva participante la sesiunea de informare prin discuțiile pe care le-au purtat cu acestea.

Avon Cosmetics a prezentat un film al cărui mesaj a fost o invitație la a face examenul clinic periodic. Și tot Avon a oferit broșuri și baloane iar la final a organizat o tombolă cu premii din partea firmei pentru participanții la eveniment.

Acum după prima sesiune de informare la care au participat peste 130 de persoane putem spune că avem o comunitate mai informată, mai responsabilă și mai pregătită să înfrunte acest flagel numit cancerul de sân.

Promitem să nu ne oprim aici!

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s